Πτήση..


Αποτέλεσμα εικόνας για plotinus proclus damascius sun hierarchy


Sήμερα είχα μια συζήτηση με τον πατέρα για τον ορισμό τής ανώτερης ύπαρξης, και επιτέλους συμφωνήσαμε σε κάτι, ότι αν υπάρχει αυτό το πράγμα θα είναι ένα πετούμενο, ένα πουλί, ένα πτηνό.
Σίγουρα δεν κάθεται σε κανέναν θρόνο, δεν έχει υπηκόους, και πατά την μαύρη γη μόνον όσο χρειάζεται, ούτε ένα λεπτό παραπάνω.
Δεν συμφιλιώθηκα με τον πατέρα, ούτε με κανέναν πατέρα ή γιο, δεν έκλεισα δεν άνοιξα καμία πόρτα, δεν έπαψα τα λάθη.

Διατρέχοντας τους ουρανούς με σίγουρη την τελική πτώση ζει μόνον όσο τους διατρέχει, υπερόψη ενός ήδη χαμένου κόσμου, χωρίς σκέψη να αξίζει τον κόπο να την ζητήσεις, διατρέχοντας τους ουρανούς με σίγουρη την τελική πτώση.
Αυτό δεν έχει σημασία, δεν σημαίνει τίποτα άλλο από το ζητούμενο βλέμμα ενός όντος που δεν θα λατρέψει ποτέ τη γη, δεν θα την εξαγιάσει, δεν θα την επιθυμήσει παρά μόνον σαν το πεδίο μιας πτητικής όρασης.
Μιας όρασης χωρίς ελπίδα καμιά, εκτείνοντας τον ουρανό στους μοναδικούς ορίζοντες ενός άγνωστου ταξιδιού που δεν θα τελειώσει ποτέ, δεν θα σημαίνει τίποτα άλλο από την απιθανότητα μιας ένωσης με τον αιθέρα μιας υπόστασης που δεν σημαίνει τίποτα άλλο από την άνοδο στο κενό της ελευθερίας.

                        Αποτέλεσμα εικόνας για birds theology  

Θέλησαν πάντα να δεχτούν αυτή την μικρή υπόσταση και τον γρήγορο φρενιασμένο χτύπο της καρδιάς της ως ένα μηνυματοφόρο διάμεσο μεταξύ της μαύρης γης και των παγωμένων ουρανών της υπερβατικής εξουσίας.
Αφαίρεσαν τα φτερά της, τα φόρεσαν, τα έκλεψαν σε νεκρικές μεταφορές, δημιούργησαν πτήσεις και πτηνά ανθρωπόμορφα, έδωσαν την μορφή του κυρίαρχου και σε αυτήν, αλλά διέφυγε για πάντα.
Δεν υπάρχει ο παγωμένος ουρανός τους, υπάρχει μόνον η πτήση, δεν υπάρχει ο θεός τους, υπάρχει μόνον το σπουργίτι που τους κλέβει τους ψιθύρους τής αληθινής ζωής.
Δεν υπάρχει ο παγωμένος ουρανός τους.
Δεν υπάρχει ο θεός τους.
Δεν υπάρχει θεός.
Υπάρχει μόνον η πτήση.


Ιωάννης Τζανάκος 
 

Σχόλια

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σημείωση για τον ψευδο-κομμουνισμό των "συνεπών αντι-οπορτουνιστών"..

Ίδρυση και μη ίδρυση του απείρου..